VEELGESTELDE VRAGEN:

Het wijzigen van de instellingen in de huidige software van uw BMW wordt coderen genoemd. Door het coderen worden verborgen opties in uw BMW geactiveerd.
Het is erg lastig (maar niet onmogelijk) voor een BMW dealer of onafhankelijke garage om vast te stellen welke functies origineel vanuit de fabriek op uw BMW aanwezig horen te zijn. Dit komt doordat alle functies die door middel van coderen geactiveerd kunnen worden ook daadwerkelijk originele BMW functies zijn. Het is afhankelijk van type / uitvoering / regio (land) of een bepaalde functie wel of niet origineel op uw BMW thuis hoort. Uiteraard is het eenvoudig om een M logo te detecteren op een niet M uitvoering, dat de achterlichten altijd branden of dat start-stop standaard staat uitgeschakeld, etc. Een officiële dealer kan altijd op basis van het voertuig identificatie nummer (VIN) controleren of bv. CarPlay achteraf is geïnstalleerd of dat er andere functies aan de BMW / MINI zijn toegevoegd. Het is lastig maar niet onmogelijk.
De coderingen die door BIMMERCODEREN zijn uitgevoerd kunnen middels een back-up altijd terug naar de originele fabrieksinstellingen.
Bij BIMMERCODEREN maken wij uitsluitend gebruik van professionele software. De coderingen worden uitgevoerd middels een bekabelde verbinding tussen de BMW en een laptop. Er wordt geen gebruik gemaakt van een (wifi/bluetooth) applicatie op een smartphone of tablet.
Het grootste verschil is dat bij het coderen instellingen gewijzigd worden in de bestaande software van de modules. Bij het programmeren (flashen) wordt de software op de module(s) vervangen door een nieuwe versie of alternatieve software.
Een codeersessie kost 60 euro. Per module worden de mogelijkheden met u doorgenomen. Er worden tijdens een codeersessie een onbeperkt aantal functies geactiveerd. Er zijn geen meerwerkkosten bij het coderen, de prijs is all. incl.
Apple CarPlay maakt draadloos en veilig gebruik mogelijk van een iPhone in uw BMW / MINI. Inhoud en functies zoals muziek, iMessages, telefonie, SIRI en geselecteerde apps, zoals Flitsmeister, Google Maps en Spotify kunnen daarmee op uw iDrive scherm worden weergegeven. De bediening werkt via de iDrive controller. Het gebruik van CarPlay is bij BMW / MINI altijd draadloos, een bekabelde USB verbinding is niet mogelijk.
De CarPlay retrofit vereist het ID5/6 NBT2 "EVO" of ID6 EntryNav2 "WAY" navigatiesysteem en de aanwezigheid van een WIFI antenne. De kaartversie "EVO" of "WAY" is terug te vinden in het iDrive menu. ID5 werd geleverd vanaf eind 2016, de exacte datum verschilt per BMW model. Voor het EVO systeem: de WIFI poort is voor dit type systeem altijd aanwezig. Of er ook daadwerkelijk een WIFI antenne is ingeplugd kunt u controleren met optiecode 6NS, 6NW, 6CP of 6WD. Voor het WAY systeem: er zijn twee varianten van het EntryNav2 systeem, met en zonder WIFI poort. U kunt zelf alleen fysiek controleren of de WIFI poort aanwezig is. Het is ook mogelijk het voertuig identificatie nummer (VIN) van de BMW / MINI naar ons te sturen. Daarmee kunnen wij controleren of het systeem geschikt is voor CarPlay. Bent u niet zeker? Stuur ons dan een e-mail of WhatsApp bericht. Wij controleren de mogelijkheden graag voor u.
Bij iedere (softwarematige) aanpassing aan uw BMW / MINI vervalt de fabrieksgarantie. Hoe hier exact mee wordt omgegaan is afhankelijk van de betreffende garantie verstrekker. Er zijn verschillende varianten van garantie zoals, fabrieksgarantie, Premium select, Europlus, Bovag, etc. U bent zelf verantwoordelijk voor het naleven van de garantievoorwaarden. BIMMERCODEREN is in geen enkel geval aansprakelijk voor een eventuele (toekomstige) garantie claim.